Aktualności

II Ogólnokrajowa konferencja śrutowa za nami!

II Ogólnokrajowa konferencja śrutowa za nami!

Tegoroczna ogólnopolska konferencja nt. wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu bydła cieszyła się bardzo dużym powodzeniem. Nie mogła ona odbyć się nigdzie indziej niż na Podlasiu. W Piątnicy k. Łomży 10 grudnia 2018 r. zebrali się m.in. hodowcy bydła mlecznego, doradcy żywieniowi, weterynarze, przedstawiciele mleczarni i firm paszowych, a także producenci śruty rzepakowej.

czytaj dalej
INNOWACYJNE BIAŁKO - konferencja podsumowująca

INNOWACYJNE BIAŁKO - konferencja podsumowująca

Zapraszamy do obejrzenia fotogalerii z konferencji „INNOWACYJNE BIAŁKO. Ekonomiczne aspekty stosowania pasz białkowych krajowego pochodzenia, w tym śruty rzepakowej, w produkcji mleka, bydła opasowego i trzody chlewnej na terenie województwa kujawsko-pomorskiego”, która odbyła się 4 października w Minikowie.

czytaj dalej
INNOWACYJNE BIAŁKO - Seminaria dla producentów mleka, bydła opasowego oraz trzody chlewnej

INNOWACYJNE BIAŁKO - Seminaria dla producentów mleka, (...)

W ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych wraz z Polskim Stowarzyszeniem Producentów Oleju jako partnerem projektu mają przyjemność zaprosić Państwa na serię dedykowanych seminariów, które odbędą się we wrześniu w Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Minikowie.

czytaj dalej
Zapraszamy na konferencję śrutową!

Zapraszamy na konferencję śrutową!

Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju wraz z Kujawsko Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego oraz z Krajowym Zrzeszeniem Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych mają zaszczyt zaprosić na I Ogólnopolską konferencję na temat śruty rzepakowej, która obędzie się w dniu 28 listopada w Przysieku.
Wydarzenie zostało objęte honorowym partronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin. Szczegółowy program konferencji

czytaj dalej
strona z 2 next page